Підвищення якості зерна пшениці

Рівень якості зерна пшениці може бути різним у залежності від призначення його використання.

Наприклад, для годування тварин або для помелу хлібного чи кондитерського борошна. Основні показники якості зерна – це вміст білку, питома вага зерна, число падіння по Хагбергу (HFN) і крохмалистість зерна. Програма живлення, розроблена з урахуванням потрібних показників, сприяє отриманню врожаю необхідного рівня якості.

Wheat quality

 

Макроелементи, що сприяють покращенню якості зерна

Азот і калій здійснюють найбільший вплив на якість зерна. Азот необхідний для формування білку або крохмалю в зерні. Калій підтримує структуру рослини, що зберігає посіви від вилягання, в результаті якого зменшується число падіння і питома вага зерна.

Мікроелементи, що сприяють підвищенню якості зерна

Такі елементи як сірка і марганець впливають на вміст білка і питому вагу зерна відповідно, у той час, як цинк сприяє азотистому обміну, в результаті чого вміст білка в зерні також підвищується.