Макроелементи
Кальцій, калій та азот є найважливішими макроелементами, потрібними для підтримки продуктивності садів. Для забезпечення здорового росту дерева необхідні великі дози кальцію. Як тільки його найменша частка в плоді опускається до найнижчого рівня, що є критичним, ці обставини слід врахувати, щоб мінімізувати проблеми з якістю зберігання.
Значна частка азоту використовується на початку сезону для забезпечення кращого вегетаційного періоду розвитку листя, цвітіння та зав'язування плодів. Надлишок поживних речовин і пізнє застосування азоту можуть негативно впливати на якість плодів. В результаті, найчастіше азотне добриво вносять під час двох основних етапів росту: восени після збирання врожаю, з метою збільшення резервів дерева, які потім знов мобілізуються для підтримки цвітіння, зав'язування плодів та раннього розвитку листя на початку весни; та навесні під час цвітіння, для забезпечення подальшого розвитку плодів і листя пізньої весни та протягом літа.
Найбільша кількість калію поглинається пізніше, ніж азоту, що є ключовим фактором впливу на врожайність, однак це також має значний вплив на солодкий присмак плодів.
Потрібні відносно малі дози фосфору. Він відіграє важливу роль у період розвитку тканин рослин - в тому числі коли формуються нове коріння та квіти, а також під час поділу клітин при наливанні плодів.
Магній важливий для забезпечення достатнього розвитку, однак у відносно невеликих кількостях. Він значно впливає на розвиток листя та цвітіння з мінімальними втратами плодів.
Мікроелементи
Зважаючи на те, що для забезпечення нормального розвитку необхідна менша кількість мікроелементів, проте, бор, мідь, марганець та цинк є ключовими елементами для зерняткових культур.
Бор та цинк відіграють критично важливу роль у розвитку бруньок, цвітінні та зав'язуванні плодів. Ці мікроелементи найчастіше застосовуються.