- Офіційні дистриб'ютори
- Контакти
-
YaraVita BIOTRYG - біостимулянти
-
-
Живлення томатів відіграє головну роль у підвищенні їх врожайності.
Азот
Азот є одним із найважливіших елементів для забезпечення оптимального росту та високої врожайності томатів, що поглинають від 2,2 до 2,4 кг азоту на тонну плодово-овочевої продукції. Тому для культур відкритого ґрунту, необхідний підвищений рівень азоту, що складає від 250 кг/га і більше для отримання 100 т/га плодово-овочевої продукції. Однак, надлишок азоту може призвести до зниження врожаю томатів. Тому важливо контролювати рівень азоту одразу ж після проведення аналізу на його вміст.
Форма азоту теж важлива, оскільки амоній може обмежувати ріст та впливати на загальну якість подів.
Фосфор
Фосфор відіграє важливу роль на початкових етапах росту та розвитку кореневої системи молодих рослин. Його використання є також дуже важливим на стадії формування зав'язі. Додавання фосфорних добрив у ґрунт із вмістом невеликої кількості фосфору, покращує врожайність та дозрівання плодів шляхом зменшення їх абортації під час збирання.
Калій
Томати потребують відносно високого рівня калію, як правило, більше 300 кг/га. Високий його вміст сприяє високій врожайності культури. Також важливо дотримуватись відповідних пропорцій при застосуванні калію та інших поживних речовин таких як кальцій та магній.
Кальцій
Кальцій сприяє росту листя, розвитку кореневої системи та покращує врожайність томатів. З метою підвищення врожайності, кальцій необхідно використовувати у середині вегетації. Постійне підживлення рослин цим елементом упродовж усього періоду розвитку має досить важливе значення та повинно бути збалансованим з калієм і магнієм.
Сірка
Сірка є важливим поживним елементом для всіх аспектів формування врожайності томатів. Її необхідно застосовувати протягом усього сезону. Ґрунти мають досить низький вміст сірки, тому саме з цієї причини позакореневе підживлення виявляється більш ефективним аніж кореневе.
Мікроелементи
Будь-яка нестача мікроелементів призводить до зниження врожайності томатів. Однак, у першу чергу необхідно забезпечити відповідний рівень марганцю та бору оскільки надмірна кількість цих речовин призводить до їх токсичності, що, у свою чергу, знижує ріст. Бор - це найважливіший мікроелемент. Його недостатня кількість призводить до виникнення опробковінь плодів, а суттєва нестача викликає сповільнення росту.
Інші агротехнічних заходи, що також можуть впливати на врожайність томатів.