Врожайне та післяврожайне управління

Зростання вмісту розчинної сухої речовини при дозріванні плодів становить від 5% у зелених фруктах до 11% у зрілих червоних ягодах деяких сортів.

Червоне забарвлення з'являється за рахунок синтезу антоціанів, які починають утворюватись, ще коли плоди мають білий колір.

Свіжу полуницю збирають для продажу на місцевому ринку, коли ягоди повністю набули червоного кольору. Ягоди, що йдуть на експорт, збираються після забарвлення на три чверті й зберігаються у холодному приміщенні. Швидке охолодження допомагає зберегти якість плодів на складі до десяти днів.

Висока концентрація вуглекислого газу в холодному приміщенні, що допомагає зменшити зростання грибків та псування зібраного врожаю, також допомагає зберегти якість плодів на складі.

Польові культури, вирощені за килимово-смуговою системою, після збирання врожаю потребують якнайшвидшого прорідження, а саме, видалення старих рослин. Зазвичай фермери викошують листя полуниці на приблизній відстані 2-3 см над кроною.

Боротьба з бур'янами, що передбачає використання залишкових гербіцидів, може допомогти у вирішенні проблеми з однорічними та багаторічними широколистяними бур'янами. Однак засіб необхідно застосувати до початку цвітіння, інакше плоди наступного року можуть зазнати деформації.

Міжрядна обробка ґрунту також дозволить протесати надлишкові паростки та забезпечити простір, необхідний для розвитку та збору високого врожаю. Використання добрив, зокрема калію, бору та цинку, допомагає зміцнити культуру перед зимою та забезпечити гарне зав'язування квітів і плодів наступної весни. Накривання рослини повністю солом'яною мульчею або захисним покриттям також захистить бруньки квітів від пошкодження морозом.

Полуниця занадто чутлива до пізніх морозів навесні. Відкриті квітки пошкоджуються при температурі до 2oC. Першою ознакою цього є зміна кольору частинок квітки. Частково вражені квітки можуть давати деформовані плоди, тоді як розвиток сильно пошкоджених квітів буде перерваний. Захист від морозів обмежить це пошкодження.