Словник термінів та одиниці

Дізнайтесь більше

Альбінізм: Білий фрукт з плямами, несоковитий, без смаку, стан якого, як правило, пов'язаний з надмірним використанням азоту. Деякі різновиди є більш чутливими.

Антоціани: Барвні речовини від червоного до синього діапазонів видимого спектру, що передають колір плоду.

Антиоксиданти: Молекули, що сповільнюють окиснення інших молекул та, в результаті, попереджають або затримують руйнацію клітин. Споживання фруктів, багатих на антиоксиданти, допомагає підкріпити здатність організму боротись з інфекціями та людськими хворобами.

Чашечка: Зовнішня частина квітки у формі кільця, що кріпиться до стебла.

Крона: Коротке потовщене стебло (називається «крона»), яке має точку росту у верхівці та формує коріння в основі (див. Агрономічні принципи /Стадії росту/Рисунок 1).

Полуниця нейтрального світлового дня: див. Агрономічні принципи та Ремонтантну рослину - далі.

Дистальна кінцівка: Кінцівка полуниці, що найдальше розташована від чашолистка та стебла.

Ремонтантна рослина: Також відома як полуниця нейтрального дня. Цей сорт дає врожай ягід «безперервно» - від початку літа до осені.

Фолієва кислота: Кислота, відома ще як вітамін M, вітамін B9, вітамін Bc (або фолацин), птероїл-L-глутамінова кислота і птероїл-L-глутамат) - форма вітаміну B9, розчинного у воді.

Кущова (пластикультурна) система: див. Системи вирощування.

Килимово-смугова система: див. Системи вирощування.

Некроз: Пошкодження, що призводить до передчасного вмирання клітин.

Черешок: Ніжка, яка приєднує листкову пластинку до стебла.

Феноли: Природні сполуки (в тому числі, антоціани), які мають ефект антиоксидантів та покращують стан здоров'я.

Проксимальна частина: Частка фрукту, яка найближче розташована до чашолистка.

Маточки: Жіночі репродуктивні частини квітки.

Паростки/Пагон: Столони, що виходять з материнської крони, на яких утворюються дочірні рослини (див. Агрономічні принципи /Стадії росту/Рисунок 1).

Чашолисток: Листики під пелюстками квітки на чашечці.

Полуниця короткого дня – див. Системи вирощування.

Пагон: Див. «Паростки» вище.

Загальний вміст сухих розчинних речовин (TSS): Загальна кількість сухих речовин в розчині. З практичних міркувань (миттєва та легка оцінка) шкала Брікса зазвичай використовується для наближення вмісту TSS, оскільки розчинні цукри зазвичай становлять понад 99% розчинних твердих речовин.

ОДИНИЦІ

Одиниці, що містяться в цьому керівництві, в основному використовуються та цитуються авторами або джерелом в країні походження. Використовуються еквіваленти застосовної метрики.

Врожайність в розділі, присвяченому полуничній культурі, представлена в метричних тонах (1000 кг); еквівалент американської тони - 0,907 кг.

1 фт/акр = 1,12 кг/га 1кг/га = 0,89 фт/акр 

Переведення оксидів в елементарну форму

Помножити на

P2O5 в P

0,437

K в K2O

0,83

S в SO3 

0,4

S в SO4

0,32

Ca в CaO

0,715

MgO в Mg

0,603

 

Переведення елементарної форми в оксиди

Помножити на

P в P2O5

2,29

K в K2O

1,20

S в SO3

2,5

S в SO4

3,13

Ca в CaO

1,40

Mg в MgO

1,66

 

Переведення ммоль/л в мг/л

ммоль/л = мг/л / атомна маса

мг/л = ммоль/л * атомна маса