Зменшення поверхневого травмування бульб картоплі

Калій, кальцій, магній та бор безпосередньо впливають на зниження травмування бульб.

Зменшення поверхневого травмування бульб картоплі

Правильне живлення культури до збирання урожаю може суттєво зменшити ризик поверхневого травмування. Калій, кальцій, магній та бор безпосередньо впливають на зниження травмування бульб.

damaged potato

Оскільки калій впливає на поверхневе травмування, то підвищення рівню калію може зменшити рівень поверхневого травмування бульб. Проведене у Англії дослідження показує співвідношення між вмістом калію та рівнем поверхневого травмування бульб для різних сортів картоплі.

Проведене в США дослідження показує, що використання нітрату кальцію, при порівнянні з нітратом амонію, призвело до підвищення рівня кальцію у бульбах для цілого ряду сортів картоплі.

Форма калію також важлива, адже при вирощуванні бульб із високим вмістом сухої речовини застосування сульфату калію (SOP) може призвести до більшого травмування бульб, ніж у випадку використання калійної солі (MOP).

Potassium and Bruising

Кальцій

Завдяки високому рівню кальцію в бульбах знижується ризик поверхневого травмування при збиранні урожаю та подальшому його транспортуванні. Сорти розрізняються за своїм поглинанням кальцію, однак для деяких сортів використання нітрату кальцію замість нітрату амонію мінімізує пошкодження, причому збитки можна скоротити вдвічі.

Calcium and Bruising

Проведене в США дослідження показує, що використання нітрату кальцію, при порівнянні з нітратом амонію, призвело до підвищення рівня кальцію у бульбах для цілого ряду сортів картоплі.

Проведене в США дослідження показує, що використання нітрату кальцію, при порівнянні з нітратом амонію, призвело до підвищення рівня кальцію у бульбах для цілого ряду сортів картоплі.

Boron influence

Інші способи впливу на стійкість до поверхневого пошкодження бульб картоплі

Виробники сільськогосподарської продукції можуть впливати на якість бульб наступним чином:
  • Вибір правильного сорту відповідно до потреби в сухій речовині
  • Збирання урожаю в хороших кліматичних умовах з метою уникнення фізичних пошкоджень
  • Обережність при зборі урожаю та його перебиранні для зниження ризику фізичного пошкодження та поверхневого травмування
  • Плановане зрошування для підвищення якості
  • Контроль за температурою та вологістю протягом періоду зберігання