- Офіційні дистриб'ютори
- Контакти
-
YaraVita BIOTRYG - біостимулянти
-
-
Зміна кольору або внутрішнє почорніння чи потемніння бульб стає причиною втрат після збору урожаю картоплі. Це обумовлено окисленням фенольних сполук (в основному тирозину) із подальшим перетворенням в меланін. Калій, магній та бор можуть вплинути на зміну кольору та почорніння.
Калій впливає на ферментативне почорніння та почорніння внаслідок кулінарної обробки, а через низький рівень калію може зрости кількість випадків почорніння картоплі після кулінарної обробки.
Проведене у США дослідження показує вплив калію на ферментативну зміну кольору для двох різних сортів картоплі. Калій впливає на концентрацію органічних аніонів, таких як лимонна чи аскорбінова кислота (тобто вітамін С у бульбі). Ці 2 молекули виконують антиоксидантні функції, що знижують кількість випадків ферментативної та не ферментативної зміни кольору, сповільнюючи процеси окислення.
Низький рівень магнію може підвищити чутливість до ферментативної зміни кольору.
Проведене у США дослідження показує вплив магнію на ферментативну зміну кольору.
Бор зменшує окислення фенолів, які відповідають за ферментативну зміну кольору. Таким чином, завдяки хорошому запасу бору знижується поява ферментативних змін кольору у бульбах картоплі.
Проведене у США дослідження показує вплив бору на ферментативну зміну кольору картоплі.
Виробники сільськогосподарської продукції можуть впливати на якість бульб наступним чином:
Азія та Океанія