- Офіційні дистриб'ютори
- Контакти
-
YaraVita BIOTRYG - біостимулянти
-
-
YaraVita BIOTRYG - біостимулянти
Поліпшення здоров'я картоплі
М'яка гниль - це цілий ряд бактеріальних захворювань, які, як правило, активізуються в теплу погоду, це захворювання Erwiniaspp, яке розвивається у бульбах із механічними пошкодженнями, в результаті чого бульби гниють під час свого зберігання. Правильно збалансоване живлення сільськогосподарських культур аж до збирання урожаю матиме вплив на процес зберігання бульб картоплі. Зокрема, кальцій та бор можуть позитивно впливати на картоплю, перешкоджаючи появі м'якої гнилі.
Досвід підтверджує, що зміцнення кальцієм стінок клітин бульб сприятиме зниженню загрози виникнення м'якої гнилі (Erwinia) під час зберігання картоплі. Це дослідження демонструє зв'язок між наявним кальцієм, вмістом кальцію в шкірці та втратою ваги, викликаної м'якою гниллю Erwinia.
Завдяки високому рівню кальцію в бульбах знижується ризик поверхневого травмування при зборі урожаю та подальшому його транспортуванні. Сорти розрізняються за своїм поглинанням кальцію, однак при використанні нітрату кальцію замість нітрату амонію настає максимальне поглинання кальцію та зменшується ризик ушкоджень, через які розвиваються захворювання. Проведене в США дослідження показує, що використання нітрату кальцію замість нітрату амонію призвело до підвищення рівня кальцію у бульбах для цілого ряду сортів картоплі.
Бор, поряд із калієм, кальцієм та магнієм, є одним із найважливіших катіонів у стінках клітин. Тут він діє як з'єднуюча речовина між пектинами, забезпечуючи міцність зчеплення для клітинної тканини. Таким чином, бор впливає на якісні характеристики бульб під час їх зберігання. Бор також впливає на засвоєння кальцію, тому його внесення важливе для забезпечення збалансованого живлення.
Це дослідження демонструє вплив бору на вміст кальцію в бульбах і, відповідно, на появу внутрішньої іржавої плямистості.
Азія та Океанія