- Офіційні дистриб'ютори
- Контакти
-
YaraVita BIOTRYG - біостимулянти
-
-
YaraVita BIOTRYG - біостимулянти
Кісточкові - Ключові факти
Китай вирощує більше 50% персиків у світі, але США, Італія та Іспанія також вирощують більше 1 мільйона тон на рік. У цих країнах середня врожайність складає майже 20 т/га, але максимальні показники сягають 40 т/га і вище. В той час як персики є важливою плодоконсервною культурою у США, Греції, Австралії та Південній Африці, вирощування свіжих персиків та нектаринів нараховує більше 80% від загального споживання.
Об'єми вирощування слив складають приблизно 11 мільйонів тон. Хоча показники вирощування нижче, ніж у персиків та нектаринів, але географія вирощування слив у світі вище і складає 2,4 мільйони га. Більше 80 країн світу вирощують цю культуру на продаж з достатньо низькою середньою врожайністю - 4 т/га. Найбільшим виробником, який має 50% частку світового ринку, є Китай. Жодна інша країна не вирощує більш, ніж 1 мільйон тон.
Найбільшими імпортерами свіжих слив є Сполучене Королівство та Німеччина, а найбільшими експортерами - Китай, Іспанія, США та Південна Африка. Японія та Німеччина найбільше імпортують сушені сливи (чорнослив), а США є найбільшим експортером.
Вирощування черешні та вишні налічує 2,2 і 1,3 мільйонів тон відповідно, на сукупній площі 0,6 мільйонів га. Іран, Туреччина та США - це основні виробники та експортери черешні, що споживається у великій кількості країн. Вишню в основному вирощують у Росії або у країнах Східної Європи, наприклад, у Польщі. Німеччина - це найбільший імпортер, що закуповує продукцію в основному в Угорщини та Сербії.
Вирощування абрикосів налічує 3,9 мільйонів тон на рік на території 488 344 га. Найвищий показник врожайності складає 25-30 т/га. Туреччина, Іран та Узбекистан - це три найбільші виробники, а Німеччина, Італія та Австрія - це найбільші імпортери.
У багатьох країнах споживання плодів кісточкових культур залишається відносно незмінним протягом останніх 10-20 років. Споживання персиків та нектаринів на душу населення у США складає 2,7 кг/рік, слив - 0,6 кг/рік. Однією з основних причин цього є те, що споживач часто розчаровується якістю продукції.
Тому виникає потреба у вирощуванні дійсно якісної продукції, що є стиглою і має хороший смак та текстуру. У цьому відношенні, правильне живлення культур може в значній мірі сприяти покращенню конкурентоздатності продукції.
Азія та Океанія